Tuesday, June 25, 2013

Surat Rayuan???

Apa Salah Saya Tuan???

persoalan yang menjadi tanda tanya dalam blank head saya nie 
selepas dapat call daripada YDP pertubuhan yang saya diundi menjadi S/U 
semasa Mesyuarat Dwi Tahunan yang lalu
(dah lah dapat call time drive; langsung x tahu nak jawab apa)

Sebenarnya;
beginilah kisahnya..

YDP pertubuhan saya tu dapat 1 surat dari R.O.S 
isi surat tue..
Perintah Pembatalan Pertubuhan..

apa lagi..
mengamuk sakan la YDP saya nie..
n saya yang x tahu apa isi surat tue terus je blur..
n akhirnya saya berjaya selidik isi surat ni..
melalui Naib YDP..

rupa-rupanya yang sampai tue Perintah Pembatalan yang berkuat kuasa pada 20/6/2013 lalu..
tapi masih boleh buat rayuan dalam tempoh 30 hari dari tarikh surat..

saya dh menginvestigate perkara ni
dan dapat tahu saya membuat NCR Major sebab tidak membaca isi surat hingga habis
tapi, bukan salah saya seorang saja..
S/U dulu pun sama gak..
sebab dia x hantar dokumen yang diperlukan..
maka, saya yang kena tanggung segalanya..

so,
skang nie saya sedang busy mendraf surat rayuan yang perlu dihantar kepada R.O.S ni..
rayuan mestilah berserta duit RM50.00 
rayuan hendaklah dibuat dalam tempoh 30 hari

Rayuan Oh Rayuan..
mintak2 lah rayuan kami ni akan dipertimbangkan bagi memudahkan kami menjalankan aktiviti berkaitan pemulihan pesakit psikiatri..

In sha Allah..

8 comments:

Lokman said...

Salam Tuan,
Saya perlukan bantuan tuan, sebab saya juga mengalami masalah seperti tuan, persatuan saya bakal dibatalkan,tetapi ada tempoh 30 hari untuk rayuan.
Cuma boleh saya dapatkan contoh/draft surat rayuan sepertimana tuan buat?saya tiada idea.
harap dapat bantu.
boleh emailkan ke lokmanhakim57@gmail.com

Nor Diana said...

salam tuan..

mohon juga utk kongsikan dengan saya contoh surat yang telah pun tuan buat utk rujukan sy
ni alamat emel sy : diana853785@yahoo.com

Ridza Ramli Ambak said...

salam tuan boleh email contoh surat rayuan tuan, saya pon dalam situasi yg sama juga, harap dapat membantu dgn contoh itu email saya ridza_ambak@yahoo.com

Hairul Zaily said...

salam sejahtera...mohon jasabaik pihak encik hantar contoh surat rayuan kepada R.O.S ke email saya...zack_world89@yahoo.co.uk...jasabaik pihak encik amat saya hargai... terima kasih

chiaki said...

salam sejahtera...mohon jasabaik pihak encik hantar contoh surat rayuan kepada R.O.S ke email saya...fadhliwati@gmail.com...jasabaik pihak encik amat saya hargai... terima kasih. terdesak dah nih...hampir kena batalkan.

MOHD JOHARI MOHD SHAFUWAN said...

mohon juga

mdjohari91@yahoo.com

Unknown said...

mohon surat sample rayuan untuk R O S
email= shahadavan@yahoo.com

Anonymous said...

Mohon share sample surat rayuan to ROS. Email : bee_yin84@yahoo.com

Post a Comment